Ölçülü Davranmak

Ölçülü Davranmak

İnsanoğlu yaradılış gayesi sevgidir. Sevgi olmaz ise her şey anlamını kaybeder. Bizi hayata bağlayan başarılı kılan ve çevremize karşı sorumlu kılan tek şey sevgidir. Sevgi önce gönüllerde işlenir. Sevgi olan gönül toprak gibidir. Sürekli meyvesini verir. Bütün canlılarda sevgi vardır. Hiç bir canlı boşuna yaratılmamıştır.  Hoşgörü sevginin parçasıdır. Etrafımıza baktığımızda hoşgörülü olmayanlar temelde sevgiyi yaşamayan insanların davranış şeklidir. Ve bütün kötülükler sevgisizlikten meydana gelir.

İnsan davranışlarına şekil verirken ben merkezli davranmamalı olumsuz olan her şeyden uzak kalmalı Karar mekanizmasını da sürekli aktif tutmalı kendini güncellemeli ve hoşgörüden ayrılmamalı. Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkarak hayatın insana sunulmuş bir hazine olduğunu fark edip bozuk para gibi harcamamalıyız. İnsan davranışı aslında kişinin aynasıdır. Topluma faydalı bireylere baktığımızda örnek olmalarını sağlayan unsur davranışlarındaki kalitedir. Topluma zarar verici bireylere baktığımızda görülen tablo davranıştaki kalitesizliktir. İnsan hayatta birçok rolde bulunur. Bunlar anne, baba, kardeş, eş, evlat vb. gibi bu rollerde iken aldığımız sorumluluk çok önemlidir. Sorumluluklar bir binayı güçlü kılan sütunlar gibidir. Bizi zorluklara karşı ayakta tutar.

Önemli olan diğer bir konuda işteki başarı ve bunu etkileyen davranış durumunun bilincinde olmak mühimdir. İnsan başarılı olunca sanır ki her şey benim eserim. Aslında bütün bunlar yüce ALLAHIN bir nimeti, Akılda en büyük nimettir. O aklı gereği gibi kullanmak önemlidir. Uzun soluklu başarılı olanlar genelde istiareye önem veren ve araştırma özelliği olanlardan meydana gelmektedir. Her işin mutlaka kendine has bir tekniği vardır. Ama her işte önemli olan en başlıca unsur insanca duruş ve hitaptır. Güzel bir cümle Zehir’i bal eder. İşimizin ve iş ortamımızın bal tadında olmasını istiyorsak davranışlarımızın ölçüsünü iyi ayarlamalıyız. Ve bilgimizin güncellemesini son nefesimize kadar yapmalıyız. Hayat aynamızın bizi yansıtması davranışlarımızla endeksli olduğunu hiç unutmamak gerekir.

Saygı yolunuz, Sevgi adresiniz olsun.

Leyla Karakoç

1
×
Merhaba